Kinderen op de IJsselster schitteren op de eindtoets

Kinderen op de IJsselster schitteren op de eindtoets

Kinderen van De IJsselster schitteren op eindtoets

Redactie: Nick de Vries vrijdag 7 juni 2019 15:37

De basisschoolkinderen van KBS De IJsselster hebben zeer goed gescoord op de eindtoets (IEP). De gemiddelde score was 87,8 en daarmee ligt de score ruim boven de landelijke norm. Met dit mooie eindresultaat zet de IJsselmuider school de lijn van de laatste jaren voort.

“Hoe het komt dat we al jaren zo goed scoren? Het heeft te maken met de kwaliteit van het onderwijs, maar ook met de manier waarop we de kinderen benaderen”, begint directrice Suzanne Roemeling haar verhaal.

“Geen kind is gelijk. En dat willen we ook niet. Het is juist zo leuk dat het ene kind goed kan gymmen en een ander kind super makkelijk leest. Ook heeft elk kind wel ergens wat meer moeite mee. Wij geven een kind graag extra aandacht als het moeilijk meekomt, maar hebben ook aandacht voor de kinderen die voorop lopen. Zij moeten zich niet gaan vervelen. Daarom werken we al vanaf de eerste groepen met een Plusgroep. Kinderen die meer aan kunnen, geven we graag een extra uitdaging.

De school heeft een inrichting die kinderen aanspreekt. Ze voelen zich snel thuis door de speelse en kleurrijke indeling. De centrale plek in De IJsselster is het leerplein. Daar zijn de lokalen omheen gegroepeerd. Kinderen kunnen zich even terugtrekken of werken aan persoonlijke leerdoelen. Roemeling: “We vragen de kinderen zelf waar ze aan willen werken. Vaak weet de leerling zelf heel goed wat hij beter moet kunnen of wat hij zelf juist graag wil verbeteren.”

Uiteraard houdt de leerkracht wel de regie. Want er moet natuurlijk wel geleerd worden volgens het onderwijsprogramma. Naast de leerkracht helpt ook een onderwijsassistent de kinderen met het behalen van doelen. Met onderwijs op maat en veel oog voor wat het kind wil en kan, is de uitkomst van de eindtoets eigenlijk al geen verrassing meer.

bron: https://brugnieuws.nl/zakelijk/kinderen-de-ijsselster-schitteren-op-eindtoets